Koiranpentu saapui taloon


Kaksi viikkoa sitten meille saapui uusi perheenjäsen, suomenlapinkoiran pentu Martta. Pentu saapui elämäämme juuri, kun hallitus oli ohjeistanut ihmisiä pysyttelemään kotona koronavirustilanteen johdosta, joten olemme viettäneet kuluneet viikot melkoisessa pentukuplassa kotona.  Martta on siis paimensukuinen lapinkoira ja minun ensimmäinen oma koirani. Vanhemmillani on ollut koiria melkeinpä koko elämäni ajan, joten koira-arki on kyllä tuttua. Mutta miten tämä kotikaranteeni on sitten pennun kanssa sujunut?


Oikeastaan ainoa ongelma tässä poikkeustilassa on ollut pennun sosiaalistaminen. Olin suunnittelut, että kulkisin pennun kanssa alkuvaiheessa mahdollisimman paljon kaikkialla, jotta pentu tottuisi julkisiin liikennevälineisiin, muihin ihmisiin ja koiriin. Tämä on ollut poikkeustilassa suunniteltua vaikeampaa, mutta ainakin olen saanut viettää pennun kanssa paljon aikaa kotona. Tälle poikkeustilanteellehan ei tietenkään voi mitään, joten olen yrittänyt sosiaalistaa pentua sen verran mitä mahdollista. Onneksi ulkoilu on sentään vielä sallittua, joten olemme voineet pikkuhiljaa tutustua lähiympäristöön ja uusiin jännittäviin asioihin. Etenkin autot jännittävät Marttaa vielä kovasti, mutta yritämme niihinkin totutella päivä päivältä. Tämä pienokainen on tuonut meille kyllä ihan hirveän paljon iloa tänä outona maailmanaikana. Jos uutiset koronatilanteesta rupeavat ahdistamaan liikaa niin vietän päivän ilman uutisten päivittämistä ja keskityn touhuamaan koiranpennun kanssa. Se tekee kyllä omalle mielialalle todella hyvää ja olen onnellinen, että tämä nappula saapui elämäämme juuri tänä keväänä.


Päivittelen Martasta melkeinpä päivittäin jotain materiaalia Instagram Storyyni, joten jos kaipaat pentukevennyksiä koronauutisoinnin keskelle niin käy kurkkaamassa niitä Instagram-profiilistani @sanniboho (klik!)

Mukavaa maaliskuun viimeistä päivää!

- Sanni

Translation:
Meet our new puppy, a Finnish lapphund Martta. This whole self-isolation thing goes pretty ok with this one. <3

Kommentit

Lähetä kommentti

back to top